Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 feb 2019 / 14:20 uur

Geen demonstratie op Malieveld voor Ajax-supporters

Het Malieveld in Den Haag zou zondagmiddag bezaaid moeten zijn met demonstrerende Ajax-supporters. Maar in plaats daarvan waren het ADO-fans die zich hadden verzameld. Ze waren daar aanwezig om de Ajax-supporters op te wachten. Reden genoeg voor de burgemeester van Den Haag om de demonstratie te verplaatsen. Een clash tussen de fans zou zondagmiddag voorkomen zijn.

Grimmige sfeer

De in vijf bussen geladen Ajax-fans moesten uiteindelijk uitwijken naar het terrein bij het Internationaal Strafhof. Daar demonstreerden ze tegen het feit dat ze al jarenlang niet welkom zijn bij ADO. De bedoeling was dat de supporters op het Malieveld zouden protesteren, maar daar stak burgemeester Pauline Krikke een stokje voor.

Tientallen ADO-fans stonden de supporters van Ajax namelijk op te wachten bij het Malieveld. Ook in het centrum hadden fans van de Haagse voetbalclub zich verzameld. De politie besloot daarop de ADO-fans op het Malieveld vast te houden. De sfeer zou volgens de politie grimmig zijn geweest. „Om te voorkomen dat deze groep de demonstratie van Ajax supporters verstoort, mogen ze deze locatie nu niet verlaten."

Toch nog feest

Toen eenmaal een andere plek was gevonden voor de supporters van Ajax om te demonstreren, liet de politie de ADO-fans weer gaan. Wel gebeurde dat een voor een en alleen na het vertonen van een geldig legitimatiebewijs.

De Amsterdammers zijn inmiddels weer naar huis gekeerd, waar ze waarschijnlijk een flink feestje zullen vieren. De club won met 1-5 van ADO en heeft daardoor de afstand tot de nummer één van de eredivisie, PSV, flink verkleind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen demonstratie op Malieveld voor Ajax-supporters
Sluiten