Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Ethiopië doodt 8.400 honden uit angst voor rabiës

In de hoofdstad van Ethiopië heerst er de grote angst voor hondsdolheid. In de voorbije zes maanden hebben er 8.400 honden een dodelijke injectie gekregen.

Onvermijdelijk

Dierenactivisten zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met de acties van de Ethiopiërs. Volgens Asegid Hailegiorgis, raadslid in Addis Abeba, is het ingrijpen echter onvermijdelijk vanwege het snel toenemende aantal zwerfhonden.

De stijging hiervan typeert Asegid als alarmerend en dus verwacht hij dat ze er in de toekomst mee door gaan. Men wacht op dit moment op een nieuwe lading van het medicijn om de injecties weer uit te kunnen delen.

Dierenrechtenactivist Elleni Hailu erkent het probleem, maar vindt dat de stad er verkeerd mee omgaat. „Zij pleit voor sterilisatie van de honden. Anders zal het aantal zwerfhonden snel weer toenemen. Volgens mij zal het doden van zwerfhonden niets oplossen.”

300.000 honden

Volgens schattingen van het stadsbestuur zijn er in Addis Abeba maar liefst 300.000 honden. In tachtig procent van de gevallen gaat het hierbij om zwerfhonden. In 2007 en 2013 werd er op gelijkaardige manier ingegrepen door de overheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.