Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 feb 2019 / 06:29 uur

Automobilisten rijden steeds vaker (veel) te hard

Automobilisten gaan steeds vaker (te snel) de weg op. In 2018 reden ruim 72 duizend automobilisten minstens 30 kilometer tot zelfs meer dan 100 kilometer harder dan is toegestaan, een toename van 10 procent ten opzichte van 2017.

Aantal loopt op

Vooral op snelwegen gaat het mis: daar hebben automobilisten vorig jaar extreem veel harder gereden dan de maximale snelheid. Dat blijkt uit cijfers die de Volkskrant heeft opgevraagd bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). In 2015 waren er nog slechts 55 duizend extreme snelheidsovertredingen. Dat aantal is de afgelopen vier jaren steeds verder opgelopen.

Strenger optreden?

Of er een verklaring voor de snelheidstoename is? Niet echt, aldus CJIB. Aan het strenger optreden door politieagenten kan het in ieder geval niet liggen, want de stijging is nou júist in beeld gekomen door digitale flitspalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Automobilisten rijden steeds vaker (veel) te hard
Sluiten