Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 feb 2019 / 05:57 uur

Uber laat jonge chauffeurs verkeerstraining volgen

Voor wie op een zaterdagavond nog weleens in een Uber wil stappen, is er extra veilig nieuws aan de horizon: alle jonge taxichauffeurs in Nederland moeten verplicht mee gaan doen aan een verkeerstraining. Doen ze dat niet? Dan kunnen ze niet meer voor de taxiapp rijden.

Alleen jonge chauffeurs

De cursussen worden gegeven door Veilig Verkeer Nederland en worden betaald door Uber. De training is alleen bedoeld voor chauffeurs onder de 25 jaar en zal aan vijfhonderd tot zeshonderd mensen gegeven gaan worden. Het merendeel daarvan komt uit de hoofdstad.

Geen rijles

Veilig Verkeer Nederland wil de chauffeurs onder andere leren dat ze tijdens het rijden niet met hun administratie of planning bezig moeten zijn. In grote steden is het verkeer lastig en onoverzichtelijk, met veel mensen. Dergelijke stressvolle situaties kunnen problemen opleveren. Veilig Verkeer benadrukt dat het geen rijles is -alle jonge chauffeurs hebben immers een rijbewijs- maar een cursus over inzicht en participatie.

Ongelukken

Eind vorig jaar en begin dit jaar waren er drie dodelijke ongelukken met Uberchauffeurs in Amsterdam en omgeving. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. Bovendien raakte een 9-jarig meisje zwaargewond toen ze op weg naar school werd geschept door een Ubertaxi in Amsterdam. Na de ongelukken besloot Uber al om de minimumleeftijd van chauffeurs te verhogen van 18 naar 21. Ook moeten chauffeurs voortaan minstens één jaar rijervaring hebben. Verder kondigde Uber toen al aan dat het aan trainingen werkte.

Reageer op artikel:
Uber laat jonge chauffeurs verkeerstraining volgen
Sluiten