Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 22 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

750 leerlingen op straat na sluiten Hogeschool

De Europe Islamic University of Applied Sciences in Rotterdam sluit aanstaande dinsdag definitief de deuren. Daardoor staan 750 leerlingen van de Islamitische school ineens op straat. Wat er met hen gebeurt na dinsdag is niet bekend, ze krijgen in ieder geval geen les meer op hun oude school.

Curator Marcel Windt vertelt aan RTV Rijnmond dat hij nog niet zoveel voor de studenten kan doen. „Ik heb in ieder geval wel besloten dat het collegegeld van degenen die in termijnen betalen, niet geïnd hoeft te worden.”

Overstappen naar een andere school is ook niet zo makkelijk als het lijkt. „De lesprogramma’s op andere scholen sluiten niet altijd aan. Ook kan de benadering verschillen: deze opleiding was apolitiek en vrij wetenschappelijk”, legt Windt uit.

Behaalde vakken

De curator brengt van elke student in kaart welke vakken hij/zij gevolgd heeft en wat de resultaten zijn. „Als de tussenstand bekend is, maakt dat het voor hen hopelijk makkelijker om over te stappen.” De school wordt binnenkort leeggehaald. De docenten zijn per eind maart officieel uit dienst.

De sluiting komt niet geheel als een verrassing, de school is sinds 5 februari failliet. De rechtbank verklaarde de school failliet, nadat verschillende docenten naar de rechter stapten om te klagen dat ze niet betaald kregen.

Ze zouden in een periode in 2015 en in de tweede helft 2018 geen geld op hun rekening hebben zien binnenkomen. Het zou in totaal gaan om ruim 100 duizend euro. De leerlingen krijgen volgende week te horen hoe het nu verder moet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.