Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jan 2019 / 06:37 uur

Winterse dag: gladde wegen en sneeuw verwacht

Pas op, het kan glad zijn op de weg! Maandag heeft het geregend, waardoor de natte weggedeelten in de loop van de nacht opgevroren zijn. In het hele land moet rekening gehouden worden met gladde wegen.

Code geel

Voor het hele land – behalve de Waddeneilanden – is een code geel van kracht. Het KNMI waarschuwt automobilisten het rijgedrag aan te passen. Die waarschuwing geldt tot 11 uur ’s ochtends. Aan het eind van de ochtend verdwijnt de gladheid.

Dan is het nog niet gedaan met de winter vandaag. Er vallen vandaag namelijk winterse buien en tegen de avond neemt de kans op (natte) sneeuw toe. In de nacht van dinsdag op woensdag blijft het sneeuwen en ook woensdag houden we het niet droog. Die sneeuw zal waarschijnlijk blijven liggen, schrijft Weeronline.

Ook de rest van de week blijft de kans op sneeuw aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winterse dag: gladde wegen en sneeuw verwacht
Sluiten