Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 11 jan 2019 / 06:05 uur

Vermist meisje (13) na maanden weer terecht

In Wisconsin, Amerika, werd maandenlang met man en macht gezocht naar een dertienjarig meisje. Donderdagnacht bleek dat Jayme eindelijk terecht is.

Een heftig verhaal, maar wat er precies is gebeurd, blijft nog een raadsel. Op 15 oktober kwam er een telefoontje binnen bij de alarmcentrale waarin geschreeuw was te horen. Bij aankomst in het huis zagen de hulpdiensten dat de ouders van het meisje waren vermoord. Van Jayme zelf miste elk spoor.

Een persoon aangehouden

De Amerikaanse politie maakte donderdagnacht bekend dat het meisje is gevonden. Ze zou in een dorp op een uur rijden van het ouderlijk huis zijn aangetroffen. Ook zou de politie iemand hebben aangehouden, schrijft RTL Nieuws. Meer wilde de politie vooralsnog niet bekendmaken.

Verschillende scenario’s

Nadat haar ouders werden vermoord en Jayme verdween, liet de politie al vrij snel doorschemeren dat zij er niet van uit gingen dat het meisje haar ouders doodde en daarna op de vlucht sloeg.

Wel was de politie bang dat het meisje in gevaar was, en misschien werd ontvoerd door de moordenaar. Er werd een grote actie gestart om het meisje te vinden. Met duizenden vrijwilligers werd de volledige omgeving helemaal uitgekamd – tevergeefs.

Buurtbewoner zag haar

Volgens Amerikaanse media werd Jayme op straat gezien door een vrouw die met haar hond liep. Het meisje kwam naar de vrouw toe en zei dat ze hulp nodig had, waarop de vrouw haar meenam naar het dichstbijzijnde huis om snel de politie te bellen.

Het meisje bleef twintig minuten in het huis, maar wilde geen water of eten. Ze was verward, had te grote schoenen aan en had geen idee waar ze was, schrijft The Washington Post. 

Vrijdag zal de politie hoogstwaarschijnlijk een persconferentie geven met meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vermist meisje (13) na maanden weer terecht
Sluiten