Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Van der Staaij nog steeds achter Nashville-manifest

Kees van der Staaij blijft achter de Nashville-verklaring staan. Dat heeft hij bekend gemaakt. „De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit. In lijn daarmee heb ik aangegeven dat ik me kan vinden in de strekking van de Nashville-verklaring", aldus de SGP-voorman.

Van der Staaij werd eerder bekritiseerd vanwege zijn steun aan de Nashville-verklaring. De uit de Verenigde Staten overgewaaide tekst spreekt zich uit tegen lhbt’ers. Homoseksualiteit en transgenderisme worden er expliciet in afgewezen. Er wordt de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waar mensen van kunnen ‘genezen’.

Onder meer de Tweede Kamer en minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) hadden kritiek geuit op het ondertekenen van Van der Staaij. De ambassadeur van de Gay Pride, Francis van Broekhuizen, heeft aangifte gedaan tegen de SGP-voorman. „Dat hele pamflet is een oproep van toch weer discrimineren van lhbti’ers", aldus operazangeres Van Broekhuizen tegen NPO Radio 4. „Ik voelde mij echt gekwetst en heel verdrietig. Je gaat terug in de tijd. Als ambassadeur van de pride heb ik hiermee een signaal willen afgeven."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.