Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 9 jan 2019 / 17:00 uur

Tiener kijkt ’s nachts stiekem Netflix en redt gezin

We hebben als kind allemaal wel eens iets gedaan wat niet mocht, maar heb jij hier ooit levens mee gered? De 13-jarige Damir uit de Amerikaanse staat Delaware, die tegen de regels in opbleef na zijn bedtijd om Netflix te kijken, is veranderd in een grote held.

Hij werd in de avond door zijn moeder naar bed gestuurd om te slapen, maar ging nog even een lekker potje bingewatchen. Zijn moeder, die wel bijtijds onder de wol kroop, werd tussen een en twee uur ’s nachts ineens gewekt door haar zoon. Er was na middernacht brand uitgebroken in hun stacaravan.

Netflixheld

Door het snelle handelen van de ongehoorzame jongen kon het hele gezin zichzelf in veiligheid brengen, zo schrijft CBS News. „Ik wil niet weten wat er gebeurd was als hij naar me had geluisterd en was gaan slapen,” laat de moeder op Facebook weten. Door de nachtelijke Netflixsessie van Damir kan ze dit nog navertellen, zo meent ze.

Toen de brand uitbrak, kwam de tiener direct in actie door het alarmnummer te bellen en zijn slapende familieleden wakker te maken. Nadat ze de woning waren ontvlucht, werd deze volledig verwoest door de vlammenzee. Helemaal zonder dodelijke slachtoffers is de hevige brand niet afgelopen, de 13-jarige kon het leven van twee honden niet redden. Tevergeefs probeerde hij de viervoeters te roepen maar hulp kwam voor hen te laat.

Vermoedelijk is de brand uitgebroken door kortsluiting in de meterkast. De familie is opgevangen door het Rode Kruis en slaapt nu in een hotel. Omdat het gezin nagenoeg alle bezittingen kwijt is geraakt, zijn buurtbewoners een inzamelingsactie gestart om hen te helpen het leven weer op de rit te krijgen.

I am so greatful i still have theses too. When the fire happend Rich was on a tow call and Damir was watching Netflix at…

Gepostet von Angela Marie am Freitag, 4. Januar 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tiener kijkt ’s nachts stiekem Netflix en redt gezin
Sluiten