Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 11 jan 2019 / 15:40 uur

Sweet Sixteen Rozenburg verandert in Project X-feest

De 15-jarige Jamy uit Rozenburg vierde afgelopen zaterdag haar zestiende verjaardag. Het feestje dat plaatsvond in haar ouderlijk huis zou bescheiden van omvang worden met ongeveer dertig genodigden.

Toch is dit plan volledig in het water gevallen. Op het feest meldden zich tientallen ongenode gasten die het niet allemaal zo nauw namen met de fatsoensregels. Een compleet vernield huis, gestolen spullen, geluidsoverlast en een volledig verknalde verjaardag zijn het gevolg, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Project X Rozenburg

De gebeurtenissen die rond het huis van de tiener hebben plaatsgevonden dit weekeinde doen denken aan de film Project X. Ongeveer vijftig ongenode en volledig losgeslagen gasten transformeerden de woning in een ravage. De schade is absoluut niet gering, zo zijn er meerdere witgoedapparaten ontploft, is er een tv op de grond gegooid, zijn er muren ingetrapt en is er met sigaretten brandgaten in matrassen gemaakt. Ook werd er vuurwerk in de woning afgestoken.

Er is niet alleen materiële schade, de verjaardagsfeestvandalen gingen er eveneens met laptops, sieraden, smartphones en betaalpassen vandoor. De vijftienjarige gastvrouw stond volledig machteloos tegen de tsunami van vernielzucht, ze probeerde de raddraaiers op eigen kracht het pand uit te zetten maar dit mocht niet baten. Ook de politie die tweemaal op een melding van geluidsoverlast afkwam heeft niks voor haar kunnen betekenen.

Hoe het zo heeft mis kunnen gaan is gissen, moeder en dochter hadden duidelijke afspraken gemaakt. Het lijkt erop dat de vernielzuchtige ‘feestvarkens’ op de bonnefooi zijn langsgewipt.

Gepostet von Samantha Van der Burg am Freitag, 11. Januar 2019

Crowdfunding

Samantha, de moeder van Jamy, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie die de zaak nu onderzoeken. Er is inmiddels een 17-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden die wordt verdacht iets met het uit de hand gelopen Sweet Sixteen-feestje te maken te hebben. De totale schade wordt geschat op zo’n 5000 euro.

Omdat het gezin net een scheiding achter de rug heeft, is de inboedelverzekering niet op orde. Hierdoor zullen zij het volledige schadebedrag zelf moeten ophoesten. Veel geld is er niet en ook de zorg voor een zoon die van zijn rolstoel afhankelijk is, maakt de situatie behoorlijk schrijnend. De moeder is een crowdfundingsactie begonnen om alles te kunnen bekostigen. Inmiddels is er bijna 2500 euro naar het gezin overgemaakt.

Haar dochter is enorm aangeslagen door alle gebeurtenissen. Ze vindt het lastig om erover te praten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sweet Sixteen Rozenburg verandert in Project X-feest
Sluiten