Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 jan 2019 / 17:19 uur

Supreme Court: Trump mag transgender weren uit leger

Het Amerikaanse hooggerechtshof geeft de Amerikaanse president Donald Trump toestemming om transgenders te weren uit het Amerikaanse leger. Het hof veegde daarmee uitspraken van drie lagere rechtbanken van tafel die de maatregel eerder verboden.

Andere gang van zaken

Trump stapte naar het hooggerechtshof omdat hij geen behandeling door federale hoven wilde. Dat zou de eigenlijk procedure zijn geweest, maar dat duurde volgens Trump te lang.

Trump maakte in de zomer van 2017 bekend dat hij geen transgenders meer wilde toelaten op welke post dan ook in het leger. Hij zei dat het leger niet kan worden geremd door de enorme medische kosten en de ontwrichting die transgenders in het militaire apparaat met zich zouden meebrengen. Een aantal transgender-militairen stapte daarna naar de rechter om het besluit van Trump aan te vechten, zonder succes zo blijkt nu uiteindelijk.

9.000 transgenders

Dit zou betekenen dat er flink wat mensen uit het leger kunnen worden gezet door de Amerikaanse president. Volgens cijfers van denktank Palm Center zijn er zo’n 9.000 actief in het Amerikaanse leger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Supreme Court: Trump mag transgender weren uit leger
Sluiten