Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Straf voor rapper Boef: rijverbod van anderhalf jaar

Boef krijgt straf. En niet omdat hij een ‘boef’ is, maar vanwege twee nogal grove snelheidsovertredingen die hij in 2016 maakte. De rechter oordeelde woensdag dat de rapper de komende 18 maanden niet achter het stuur mag zitten.

Snelheidsduivel

Op filmpjes op internet is te zien hoe Sofiane Boussaadia, zoals Boef echt heet, destijds met bijna 300 kilometer per uur over de snelweg bij Tilburg reed. Binnen de bebouwde kom deed de snelheidsduivel het nog eens dunnetjes over: daar tikte hij een snelheid van 165 kilometer per uur aan.

Tekst gaat door onder video.

‘Buitengewoon gevaarlijk’

De kantonrechter legde de rapper daarvoor een rijverbod van 30 maanden op, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet hij 6500 euro betalen aan het fonds voor verkeersslachtoffers. „Buitengewoon gevaarlijk", noemde de kantonrechter in Breda het rijgedrag van de rapper. Hij hield bij de uitspraak rekening met de voorbeeldfunctie die de rapper heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.