Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Storm op komst! Dinsdag wordt onstuimig

De eerste storm van het jaar staat op de planning: volgens Weeronline gaat het dinsdag behoorlijk hard waaien en gaat het ‘s middags zelfs even stormen.

Zwaar

Weggebruikers krijgen het zwaar dinsdag, stelt Weeronline. In grote delen van het land komen zware windstoten voor tot 80 km/uur. Aan de noordkust is kans op storm, daar kan de wind pieken naar 100 km/uur. Vanaf 100 km/uur spreken meteorologen van zeer zware windstoten. Overdag trekken buien over het land en ‘s avonds is er kans op hagel.

Dinsdag is het springvloed en de combinatie met de sterke wind zal ervoor zorgen dat er meer water de Waddenzee instroomt. Daardoor zal er meer rommel van de overboord geslagen containers aanspoelen op de Wadden en het Friese en Groningse vasteland. Afgelopen weekend zijn vrijwilligers, beroepskrachten en militairen druk bezig geweest met het opruimen van de waddenstranden.

Storm

Vorig jaar rond deze tijd stormde het ook flink. Toen werden windsnelheden van boven de 100 km/uur bereikt, sloten alle vijf de stormvloedkeringen en werden we massaal gezandstraald op het strand. De eerste storm van het jaar vond echter pas op 24 januari plaats, het was de derde storm in drie weken tijd.

Na dinsdag blijft het wisselvallig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.