Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 5 jan 2019 / 09:52 uur

Stalker stuurt date 159.000 (doodenge) berichten

„Ik zou sushi van je nieren willen maken en eetstokjes van je handbeenderen." Niet écht een romantisch berichtje als je het ons vraagt, maar wel één van de 159.000 (!) berichten die de Amerikaanse stalker Jacqueline A. naar haar date stuurde en waarvoor ze nu voor de rechter moet verschijnen.

Datingsite voor miljonairs

Jacqueline ontmoette haar slachtoffer via Luxy, een datingsite voor miljonairs en ze was nogal enthousiast over haar date. Volgens documenten van de politie in Arizona stuurde ze de man in slechts tien maanden tijd meer dan 159.000 berichten. Officieel werd de vrouw beschuldigd van het verzenden van meer dan 65.000 berichten, maar volgens de berichtgeving ging het dus om meer dan het dubbele.

Volgens de gegevens van de politie vertoont de vrouw symptomen waaruit opgemaakt kan worden dat zij geestelijk ziek is. De twee hebben slechts één date gehad, maar dat was genoeg voor Jacqueline om verliefd te worden en de man lastig te blijven vallen. De man, die CEO van een bedrijf voor huidverzorgingsproducten is, was echter niet geïnteresseerd in een relatie.

Wassen in bloed

In 2017 liep het al uit de klauwen: in juli belde de man de politie toen hij ontdekte dat Jacqueline bij zijn huis geparkeerd stond. Daarna begonnen de berichten van de vrouw, waaronder dus het dreigement dat ze sushi van zijn nieren wilde maken en de botten wilde gebruiken als eetstokjes. In een ander bericht zei ze onder andere dat ze zichzelf zou willen wassen in zijn bloed, meldt Fox 10.

Het wordt nog enger: in april 2018 ontdekte de man door middel van camerabeelden toen hij op reis was, dat Jacqueline zijn huis was binnengedrongen en een bad had genomen. Hij belde de politie en de vrouw werd gearresteerd. Bij de arrestatie bleek de vrouw een groot koksmes bij zich te hebben in haar auto.

‘Niet normaal’

De vrouw werd vrijgelaten, maar verscheen in mei wederom op de werkplek van de man in Scottsdale en zei dat zij zijn vrouw was. De vrouw is uiteindelijk door agenten het gebouw uit geëscorteerd en werd op 8 mei wederom gearresteerd nadat zij niet verscheen bij meerdere rechtszittingen.

In een verklaring aan de rechtbank zei Jacqueline dat ze de man nooit pijn zou doen en dat ze niet zichzelf was bij het versturen van de dreigementen. Op de vraag of ze vond dat de teksten die ze de man stuurde normaal waren, antwoordde ze: „Nee ik denk niet dat de dingen die ik gezegd heb normaal zijn. Ik begrijp het nu." Ook verklaarde ze dat ze begreep dat de man niet met haar wilde zijn ondanks de duizenden berichtjes die ze verstuurde.

„Het is oké als dat is hoe hij zich voelt. Iemand anders zou van hem moeten houden. Hij heeft zoveel om lief te hebben. Hij is zo lief. Ik kan niet geloven dat ik hem bang heb gemaakt."

In februari gaat de rechtszaak verder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stalker stuurt date 159.000 (doodenge) berichten
Sluiten