Metro
Metro Nieuws 20 jan 2019 / 11:44 uur

Spotify nog dit jaar in iedere auto te beluisteren

Spotify zal dit jaar een accessoire uitbrengen waarmee iedereen in zijn auto muziek kan luisteren via de populaire muziekdienst.

Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van een mediaspeler, speciaal voor auto’s. Dit hebben bronnen laten weten aan de Financial Times. Eerder al was het bestaan van het apparaatje uitgelekt. Op dit moment is het voor Spotify al mogelijk deel uit te maken van het infotainmentsysteem van de auto, maar het gaat dan voornamelijk om nieuwe en duurdere auto’s met een internetverbinding. Het apparaat welke nu in ontwikkeling is zal ook in oudere auto’s geplaatst kunnen worden.

Koppelen aan jaarabonnement

Het apparaat zal via bluetooth verbinding kunnen maken met het audiosysteem van de auto. Het is nog onduidelijk waar het systeem de data vandaan zal halen. Een mogelijkheid zou de multipoint-functionaliteit zijn voor een gelijktijdige bluetooth-verbinding met je smartphone, een andere optie die wordt genoemd is dat het apparaat verbinding moet maken met mobiele netwerken, of dat de muziek vooraf zal moeten worden opgeslagen.

Met hardware-knoppen zal het mogelijk zijn op het apparaat een bepaalde playlist in te stellen. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker zijn of haar ogen op de weg gericht kan houden. Ook zal het mogelijk worden om in samenwerking met Siri of Google Assistant stemcommando’s in te zetten.

Zoals het ernaar uitziet zal het apparaat te koppelen zijn aan een jaarabonnement op de muziekdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify nog dit jaar in iedere auto te beluisteren
Sluiten