Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 jan 2019 / 05:39 uur

Rederij zoekt naar verloren containers in Noordzee

De rederij van het containerschip MSC Zoe is een bergingsoperatie gestart. Uit het grootste containerschip van Europa zijn woensdag volgens de Nederlandse kustwacht zo’n 270 containers gevallen. Tientallen containers spoelden later op de dag aan op Ameland, Terschelling en Vlieland.

Sonar

De containervervoerder heeft een bergingsbedrijf ingeschakeld om de containers en spullen op te sporen en uit zee te vissen. Er worden ook gespecialiseerde schepen met sonar ingezet om de verloren containers te vinden.

Het voorval vond plaats in de buurt van het Duitse waddeneiland Borkum. Het bedrijf schrijft in een verklaring dat ze dit incident heel serieus nemen. „Zowel op het gebied van de schade voor de natuur als de schade aan de lading van klanten."

Gevaarlijke stoffen

In drie van de containers die de MSC Zoe verloor, zitten vaten organisch peroxide in poedervorm. Het kan gevaarlijk zijn om daarmee in aanraking te komen. Het is nog niet duidelijk hoeveel van de gevaarlijke containers die het containerschip MSC Zoe aan boord had, in zee dobberen.

Reageer op artikel:
Rederij zoekt naar verloren containers in Noordzee
Sluiten