Metro
Metro Nieuws 25 jan 2019 / 10:41 uur

Reddingswerkers komen steeds dichterbij peuter Julen

De zoektocht naar de 2-jarige Julen is nog steeds in volle gang. Volgens de laatste berichten in de Spaanse pers hebben de reddingswerkers inmiddels een gang gegraven van 3,8 meter. Er is dus nog 2 meter te gaan voor de reddingswerkers de kleine Julen zullen bereiken.

Volgens plan

Donderdag omstreeks 18.00 uur daalden de eerste groep reddingswerkers, met zuurstofflessen op de rug, de 110 meter diepe put af. Het graven was door de harde grond met veel stenen, graniet en rotspartijen wederom niet makkelijk. Tot nu toe zijn twee kleine explosies nodig geweest om de doorgang te vergemakkelijken.

Volgens de Spaanse pers zijn de graafwerkzaamheden volgens plan verlopen. Bij het proces zijn acht reddingswerkers betrokken die de hele nacht hebben doorgewerkt. Zij bevinden zich tijdens het graven op 72 meter diepte, en hebben geen idee welke obstakels zij onderweg zullen tegenkomen.

Helden

Door heel Spanje worden de reddingswerkers gezien als grote helden die hun leven op het spel zetten om Julen met zijn ouders te kunnen herenigen. De ouders van Julen organiseerden donderdagavond in samenwerking met tweehonderd bekenden, familieleden en buurtbewoners een wake voor hun zoontje. „Ik hoop zo voor de ouders dat ze hem zullen vinden vandaag” aldus buurvrouw Angela, aanwezig bij de wake.

Hoewel er 12 dagen zijn verstreken sinds de dag dat Julen in de put viel, wordt er nog steeds gehoopt op een wonder. De voorzichtige schatting op dit moment is dat de peuter komende nacht rond 04.00 uur wordt bereikt.

De familie van de Spaanse peuter.
De familie van de Spaanse peuter. AFP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reddingswerkers komen steeds dichterbij peuter Julen
Sluiten