Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jan 2019 / 05:49 uur

Rechter doet uitspraak in zaak Paay tegen Vlemmix

In de zaak van Patricia Paay tegen Johan Vlemmix zal de rechtbank in Den Bosch woensdagochtend uitspraak doen.De ondernemer had vorig jaar het idee geopperd om levensgrote sekspoppen te laten maken van bekende Nederlanders, onder wie Paay.

Tijdens de zitting eind november besloot de rechtbank al dat Paay recht heeft op een schadevergoeding. Hoe hoog de vergoeding uitvalt maakt de rechter woensdag bekend.

Ruzie blijft voortduren

Volgens de rechtbank is Paay met het plan in haar eer en goede naam aangetast. Zij eiste aanvankelijk 30.000 euro, wat ze tijdens de zitting nog naar beneden bijstelde naar 15.000 euro. De rechter had toen al aangegeven veel minder dan 30.000 euro toe te wijzen.

Tijdens de zitting bood Vlemmix zijn excuses aan, maar Paay noemde het te laat voor een spijtbetuiging. Overigens blijft de ruzie tussen Vlemmix en de showbizzdiva voortduren. Vlemmix deed onlangs aangifte tegen Paay wegens smaad, laster en belediging. Hij besloot ook een civiele procedure tegen haar aan te spannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechter doet uitspraak in zaak Paay tegen Vlemmix
Sluiten