Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 jan 2019 / 07:23 uur

Politie wist al van misbruik atletiekleraar Jerry M.

Al in 2000 zou één van de slachtoffers van atletiekleraar Jerry M. melding van misbruik hebben gedaan bij de politie. Uiteindelijk heeft ze haar aangifte omgezet in een melding, nadat ze van de politie hoorde wat de consequenties zouden zijn, meldt de Telegraaf.

Verjaarde zaak

De vrouw doet anoniem haar verhaal tegenover de krant. Haar melding zou zijn kwijtgeraakt, waardoor haar zaak nu verjaard is. Het blijft echter niet alleen bij deze melding van het anonieme slachtoffer: ook in 2009 werd er opnieuw een melding gedaan van M.’s gedragingen bij de zedenpolitie. Ook toen werd afgezien van een uiteindelijke aangifte. De melder zou wederom bang zijn geworden voor de gevolgen van ’n aangifte, die erg duidelijk door de politie werden benadrukt.

Strafrechtelijke vervolging?

Afgelopen zomer begon de zaak tegen M. pas écht. De 58-jarige atletiektrainer zou jarenlang -vanaf 1982- jonge meisjes bij meerdere clubs hebben misbruikt. Meerdere jonge vrouwen zouden zelfs zwanger zijn geworden. Het misbruik kwam zaterdag via De Telegraaf naar buiten. De atletiekbond heeft M. geroyeerd. Of het tot een strafrechtelijke vervolging komt, is nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie wist al van misbruik atletiekleraar Jerry M.
Sluiten