Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jan 2019 / 15:04 uur

Nike onder druk wegens godlasterende schoen

Nike staat onder druk om zijn schoen Air Max 270. In het design van de zool zou in het Arabisch het woord Allah te herkennen zijn. Een moslima is een petitie gestart, die donderdagmiddag al ruim 19.000 keer ondertekend is.

Just don’t do it

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft de fabrikant de schoen nog niet teruggetrokken. Volgens Nike is er geen sprake van bewuste belediging van moslima en gaat het om een gestyled kenmerk van de Air Max. „Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus".

De intiatiefneemster, Saiqa Noreen, vindt het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee „wordt gestapt en getrapt, en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil". Ze wil dat Nike meteen stopt met de verkoop van deze „agressieve" schoen. Ook moet de fabrikant stoppen met het verkopen van andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah.

De petitie richtte zicht op 25.000 handtekeningen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nike onder druk wegens godlasterende schoen
Sluiten