Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Netflix gebruikt beelden treinramp, ‘respectloos’

Streamingdienst Netflix heeft voor de horrorfilm Death Note beelden gebruikt van een echte treinramp. De ramp kostte in 2010 in België aan negentien mensen het leven.

In de film is een fictieve nieuwsuitzending te zien, met luchtbeelden van de echte treinramp bij Buizingen. Volgens de film hadden vijf kartelleden zich voor de trein geworpen, maar in werkelijkheid botste een stoptrein tegen een intercity. Meer dan 160 mensen raakten gewond.

‘Weinig respect’

Vervoersmaatschappij NMBS reageert in de krant De Standaard boos op het ongevraagde gebruik van de beelden. „Dit getuigt van weinig respect voor de slachtoffers en de nabestaanden.” De maatschappij overweegt stappen te nemen tegen Netflix.

„Wansmakelijk en ontoelaatbaar”, oordeelt een van de overlevenden in de Belgische krant. „Je zult maar nietsvermoedend een avondje film zitten kijken en dan opnieuw geconfronteerd worden met het ongeval."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.