Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 jan 2019

Meerdere ongelukken door gladheid

De winterse buien die over ons land trekken en gepaard gaan met gladheid hebben geleid tot verschillende ongelukken. Het grootste deel van deze ongelukken gaat om gevallen fietsers en van de weg geraakte automobilisten. Berichten over ernstige verwondingen zijn er tot nu toe niet.

In Rotterdam zag een gevallen fietser er de humor nog wel van in. Dat blijkt uit een tweet van de politie Rotterdam-Oost. „Gevallen fietser nummer zoveel, deze keer ‘slechts’ een dikke lip. Slachtoffer met humor: Nu heb ik geen botox meer nodig!’’

In de provincie Zeeland belandden vrijdagochtend minstens drie auto’s in de sloot door de gladheid.

De politie in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede gooiden er in verband met meerdere ongevallen een waarschuwing uit. Er komen diverse meldingen binnen van ongevallen door gladheid. „Let op uw snelheid!’’, twitterde de politie.

Daarnaast zijn ook de strooiwagens de weg weer op geweest om te strooien. Zo gingen in de gemeenten Westland en Sliedrecht de strooiwagens afgelopen nacht de straten al op.

Het KNMI waarschuwde al dat er donderdagavond en vrijdagochtend winterse buien over het land konden trekken. Daardoor kunnen de wegen glad zijn. Ook vanavond is het dus nog oppassen geblazen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meerdere ongelukken door gladheid
Sluiten