Metro
Metro Nieuws 28 jan 2019 / 08:50 uur

Koude winterse witte week tegemoet

Na een zacht weekend gaan we een koude week tegemoet met kans op winters weer. Maandagmiddag wordt het nog 4 tot 6 graden, een normale temperatuur voor deze tijd van het jaar. Maar ’s avonds zal het snel kouder worden en is er de volgende dag kans op sneeuw.

Glad op de weg

De temperatuur zal maandagavond dalen naar 1 tot 2 graden. ’s Nachts zal het volgens Weeronline een graadje gaan vriezen en is er kans op lokale gladheid. Dinsdagochtend zal het daardoor tijdens de ochtendspits nog steeds glad zijn op de weg.

In de avond neemt vanuit het zuidwesten de kans op een winterse bui toe en in de nacht naar woensdag zal het van tijd tot tijd sneeuwen. Maar de sneeuw zal niet lang blijven liggen. Woensdagmiddag wordt het 1 tot 3 graden waardoor de sneeuw alweer snel zal smelten. In het westen en zuidwesten valt waarschijnlijk ook enige tijd regen of natte sneeuw.

Donderdag en vrijdag is er ook kans op een winterse bui. Maar ook dan blijft de eventuele sneeuw beperkt liggen. Het wordt dan tussen de 2 en 4 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koude winterse witte week tegemoet
Sluiten