Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 jan 2019 / 15:02 uur

Kleine Julen (2) begraven naast zijn broertje

De kleine Julen, die dertien dagen vastzat in een diepe put in de buurt van het Zuid-Spaanse Málaga, is zondagmiddag begraven. Het lichaam van het tweejarige kindje werd zaterdagochtend uit de put gehaald.

Julen is begraven naast zijn broertje Óliver, dat op driejarige leeftijd overleed.

Steun betuigen

De begrafenis vond plaats op het kerkhof in de buitenwijk El Palo van Málaga en was besloten. Alleen familie, vrienden en buren waren aanwezig. Bij het mortuarium en de begraafplaats stonden honderden mensen om hun steun te betuigen aan de familie, melden Spaanse media.

Familie Spaanse Julen (2) heeft afscheid genomen
Er zijn kaarsen aangestoken voor het kindje / ANP

Ook de inwoners van Málaga en Totalán rouwen om de kleine Julen. Zaterdag ondertekenen zij massaal het condoleanceregister en betuigden zij steun aan de familie door het afgeven van bloemen, kaartjes en knuffels.

Overleden door de val

Julen viel zondag – precies twee weken geleden – op een onbewaakt moment in een put van 110 meter diep en 25 centimeter breed. Uit forensisch onderzoek bleek hij overleden door ernstig hoofdletsel en andere verwondingen als gevolg van de val. Er is dertien dagen non-stop gewerkt om het jongetje uit de put te krijgen, maar die zoektocht werd bemoeilijkt door onder andere het weer en de harde gesteente van de put.

De gemeenteraad van Málaga heeft drie dagen van officiële rouw uitgeroepen. Zaterdagmiddag is een minuut stilte gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleine Julen (2) begraven naast zijn broertje
Sluiten