Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Honderden mensen ondertekenen Liefdesverklaring

Als reactie op de door honderden ondertekende Nashville-verklaring, heeft een grote groep mensen vandaag de Liefdesverklaring ondertekend. Volgens het Humanistisch Verbond hebben inmiddels bijna tienduizend mensen hun steun betuigd.

Mannen en vrouwen gelijk

De Liefdesverklaring is een antwoord op de Nashville-verklaring, waarin onder andere wordt gezegd dat homoseksualiteit te genezen is. In de Liefdesverklaring staat juist dat liefde van alle tijden is. De ondertekenaars gaan akkoord met een tiental stellingen waarin onder andere staat dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn en dat ze ontkennen dat mensen hun geaardheid moeten verbergen of afzweren.

De verklaring is een initiatief van Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond. Onder andere Splinter Chabot, voorzitter van de JOVD, Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid voor de PvdA en televisiepresentator Peter van der Vorst ondertekenen de Liefdesverklaring.

‘Zwaktebod’

Volgens SGP-leider Kees van de Staaij zijn de aangiftes die tegen hem zijn gedaan vanwege zijn handtekening onder de Nashville-verklaring „een zwaktebod". Dat zei hij maandagavond in het radioprogramma Dit is de Dag.

Hij begrijpt de boze reacties op de Nederlandse vertaling van de verklaring, maar toont weinig begrip voor de mensen die aangifte hebben gedaan. „Mogen wij ook nog vinden wat wij altijd hebben gevonden, mogen wij ook nog christen zijn?", aldus Van de Staaij.

Wil je de hele Liefdesverklaring lezen? Je vindt ‘m hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.