Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Grote vraag naar regenboogvlaggen

Sinds het uitbrengen van de Nashville-verklaring is de vraag naar de regenboogvlaggen – het symbool van de lhbt-gemeenschap – enorm toegenomen. De Dokkumer Vlaggen Centrale is helemaal door zijn voorraad heen en zet alle zeilen bij om die weer snel aan te vullen.

Sociale media

Er zijn in enkele dagen al honderden bestellingen gedaan. „De vraag naar de regenboogvlaggen is verviervoudigd ten opzichte van vorig jaar deze tijd”, zei een woordvoerster.

Vooral gemeentes en overheidsinstellingen bestellen een vlag. De gemeente Weesp heeft alle regionale overheden en instellingen opgeroepen om vrijdag massaal de regenboogvlag de hijsen en een foto te plaatsen op sociale media met de hashtag #SayNoToNashville.

Het loopt storm

De vlaggencentrale hoopt dat dan het kleurige dundoek weer leverbaar is. „We streven ernaar om de voorraad deze week weer aan te vullen”, zei de woordvoerster.

Normaal is er de vraag naar de regenboogvlag in deze tijd van het jaar niet zo groot, „maar het loopt nu wel storm”, zegt de woordvoerster. Normaal ligt de verkooppiek rond evenementen zoals de Coming Out Day in oktober en de Pride Amsterdam in de zomer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.