Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jan 2019 / 05:48 uur

Extreme kou VS eist meer dan 10 levens

Het barre winterweer in het midwesten van de Verenigde Staten al aan meer dan tien mensen het leven gekost. Veel mensen zitten noodgedwongen thuis. Scholen, winkels en overheidsinstanties zijn gesloten.

– 41 graden

De ijskoude wind zorgt voor temperaturen van ver beneden het vriespunt. Wees de thermometer in Fargo (North-Dakota) om en nabij de -31 graden Celsius aan, in Park Rapids (Minnesota) daalde het kwik tot -41. Ook in Chicago werden temperaturen van tussen de -20 en -30 graden Celsius gemeten.

Vlieg- en treinverkeer

Het vliegverkeer ondervind veel hinder van het winterweer. Duizenden binnenlandse en ook honderden buitenlandse vluchten zijn woensdag geannuleerd. Ook het treinverkeer van een naar Chicago is stilgelegd.

De extreem lage temperaturen, die worden veroorzaakt door onverwachte stromingen uit de poolgebieden, trekken langzaam naar het oosten van het land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extreme kou VS eist meer dan 10 levens
Sluiten