Metro
Metro Nieuws 2 jan 2019 / 21:38 uur

Ernstig ongeluk op A9: twee doden en snelweg dicht

Bij een ongeluk op de A9 bij knooppunt Badhoevedorp zijn woensdagavond twee mensen om het leven gekomen, meldt NH Nieuws.

Het ongeluk gebeurde vlakbij het knooppunt in de richting van Amstelveen, rond 20.15. Het is nog niet precies duidelijk wat er gebeurd is, maar bij het ongeluk lijkt in ieder geval een taxi betrokken. Dat is te zien op foto’s die door o.a. NH Nieuws op internet zijn geplaatst.

Volgens De Telegraaf zouden de twee mensen die uiteindelijk overleden zijn om onbekende reden uit hun auto zijn gestapt, waarop ze zijn aangereden. De bestuurder van de auto die de mensen aan reed heeft lichte verwondingen.

Nog een ongeluk

Bij het ongeluk raakte nog een auto betrokken. Een busje van verkeersongevallenanalyse was onderweg naar het ongeluk toen die een auto ramde op de N201 op de grens van Amstelveen en Aalsmeer. De auto sloeg daardoor op zijn kant en is ernstig beschadigd. Ook de bestuurder van die auto is naar het ziekenhuis gebracht, aldus een politiewoordvoerder tegen De Telegraaf. „De politiewagen had zijn zwaailicht en sirene aan en toch is de bestuurder van de andere wagen in botsing geraakt."

Volgens ANWB-verkeersinformatie blijft de A9 zeker tot 23.00 uur gesloten. Ze raden aan om om te rijden via de A4 en de A10.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ernstig ongeluk op A9: twee doden en snelweg dicht
Sluiten