Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 21 jan 2019 / 08:09 uur

Douane onderschept Nederlandse flessen liquide xtc

Een gezellig feestje. De een denkt aan drank, de ander aan drugs. De smokkelaars dachten dat te combineren. Zij wilden in champagneflessen vloeibare xtc Australië binnen zien te krijgen.

Röntgenscan

Daar dacht de douane in Sydney anders over. De flessen werden onder de röntgenscan gelegd en later werd er een monster genomen. Daarbij kwam al snel de ware inhoud aan het licht.

De meeste flessen waren afkomstig uit België, maar er zaten ook een paar Nederlandse tussen. Ook Franse en Duitse afzenders deden een duit in het zakje. Er loopt een onderzoek naar welke personen er achter de flessenpost zitten.

96 liter

Het blijkt in ieder geval het begin van een nieuwe tactiek, want sinds de eerste onderschepping eind december zijn er meerdere zendingen geweest. Maar in Australië is men er scherp op. Er zijn reeds 23 dozen onderschept met in totaal zo’n 96 liter vloeibare xtc, meldt RTL Nieuws.

De douane van Sydney hoopt alles te onderscheppen. „We hebben gezien hoe gevaarlijk xtc kan zijn. Het kan een tragische impact hebben om mensen, gezinnen en de hele gemeenschap. We willen dit aan de grens stoppen, voordat het schade kan aanrichten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Douane onderschept Nederlandse flessen liquide xtc
Sluiten