Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jan 2019 / 05:39 uur

Coalitiepartners paaien VVD in ruil voor uitzetstop

Om een uitzetstop voor een groep asielgezinnen te bewerkstelligen, zijn het CDA, D66 en CU bereid de VVD wisselgeld aan te bieden voor het openbreken van het regeerakkoord. Meldt De Telegraaf.

Een ingelast topberaad tussen de fractieleiders van de coalitie met staatssecretaris Harbers (Asiel) bracht donderdagavond de eerste voorzichtige opening in een discussie die tot dan toe muurvast zat. Dit weekend wordt er telefonisch verder gepraat.

Nieuwe eenduidige koers

De drie partijen willen de uitzetstop voor gezinnen die mogelijk onder een verruimd kinderpardon gaan vallen. De VVD is tegen en Harbers volgt het regeerakkoord, zolang er geen nieuwe eenduidige koers vanuit de coalitie wordt aangegeven.

Om de liberalen te paaien wordt in de coalitie gehint op het verkorten van asielprocedures, het versnellen van uitzettingen en extra capaciteit voor de IND. Op de kamer van VVD-fractieleider Dijkhoff is donderdagavond kort over de discretionaire bevoegdheid gepraat, die de staatssecretaris ruimte geeft om achter de schermen verblijfsvergunningen af te geven. De VVD wil hier vanaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coalitiepartners paaien VVD in ruil voor uitzetstop
Sluiten