Metro
Metro Nieuws 11 jan 2019 / 08:00 uur

Bruidswinkel oogst lof om ‘rolstoelbruidspop’

De Britse twitteraar Beth Wilson keek verbaasd op toen ze donderdag in een etalage een bruidspop in een rolstoel zag. Wilson zit zelf in een rolstoel en zag voor het eerst een beperking in een etalage.

Het gaat om de White Collection Bridal Boutique in Portishead. De 36-jarige Beth stuurde een tweet over de winkel en nu krijgt de bruidsboetiek van allerlei kanten lof.

„De nieuwe bruidsboetiek in de stad heeft een paspop die een rolstoel gebruikt, het zou niet zo exciting mogen zijn maar het is de eerste keer dat ik ooit een beperking zie in een etalage”, twitterde Wilson. De tweet werd duizenden keren gedeeld en geliked.

Zeldzaam om rolstoel te zien

Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt bij de eigenares van de winkel. „Het is mooi om zo’n positieve respons te zien, maar het is ook triest dat mensen twee keer moeten kijken. Het toont hoe zeldzaam het is om een rolstoel in een etalage te zien”, vertelt ze aan de BBC

Dat beaamt Twittergebruiker Sarah Rose: „Als een recent verloofde rolstoelgebruiker kreeg ik hiervan tranen in mijn ogen. Ik heb zoeken naar jurken uitgesteld omdat ik bang was dat het niet zou gaan met mijn rolstoel/dat het niet de hele ‘Say Yes to the Dress’ experience zou zijn. Deze inclusiviteit is geweldig, maar het is ook verdrietig dat ik er zo door geschokt ben.”

Mooie beelden

Andere Twittergebruikers delen na het bericht prachtige foto’s van hun bruidslook in rolstoel. „Laat de rolstoel je niet weerhouden van je droomdag!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bruidswinkel oogst lof om ‘rolstoelbruidspop’
Sluiten