Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 1 dec 2018 / 14:54 uur

Winnie de Poeh-artiest staakt werk om bezoek Jinping

De Chinese president Xi Jinping brengt een bezoekje aan de Spaanse hoofdstad Madrid. Met zo’n staatsbezoek gaan altijd de nodige maatregelen gepaard, alleen die zijn soms wel heel apart.

Extra pauze

Jinping lijkt op Winnie de Poeh – dat wordt gezegd – en die vergelijking is iets waar hij helemaal niet tegen kan. Dus moest een straatartiest – verkleed als het Dinsey-figuur – zaterdag een halfuur zijn werk staken, dat meldt El Diario.

Omdat Jinping de aanblik van Winnie de Poeh als beledigend zou kunnen ervaren, moest de straatartiest het centraal gelegen plein Puerta de Sol verlaten. Overigens stemde hij er zelf mee in om te gaan.

Verboden foto’s

In China zijn afbeeldingen van Winnie de Poeh om deze reden zelfs verboden. Het werd voor het eerst internationaal opgemerkt toen hij in 2013 een staatsbezoek bracht aan de Verenigde Staten. Dat heeft comedians er echter niet van weerhouden grappen te blijven maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winnie de Poeh-artiest staakt werk om bezoek Jinping
Sluiten