Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 dec 2018 / 21:54 uur

Regering komt Franse gele hesjes voorlopig tegemoet

De Franse regering van president Emmanuel Macron heeft voorlopig toegegeven aan de druk van de ‘gele hesjes’. De extra CO2-taks die op diesel en benzine zou worden ingevoerd is in ieder geval voorlopig van de baan.

Op zijn vroegst zal de invoering plaatsvinden in 2020, als het al gebeurt. Dat is alweer zes maanden later dan dat dinsdag werd aangegeven. Dit terwijl premier Édouard Philippe de maatregel woensdag nog verdedigde en zei dat een opschorting van zes maanden het maximale was.

Rust in de tent?

Het is nog maar de vraag of dat de gemoederen in Frankrijk echt weer tot bedaren zal brengen. De geplande accijnsverhoging is slechts een van de punten waarover er onvrede heerst onder de gele hesjesgroepering.

Het is onduidelijk of de regering – die hoe dan ook onder hoogspanning staat – in de komende periode nog verdere tegemoetkomingen gaat doen ten opzichte van de opstandelingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Regering komt Franse gele hesjes voorlopig tegemoet
Sluiten