Metro
Metro Nieuws 11 dec 2018 / 11:53 uur

Poederbrief op parlementaire redactie Telegraaf

De Perstoren op het Binnenhof is dinsdag afgesloten geweest nadat er op de parlementaire redactie van De Telegraaf een poederbrief was bezorgd. De politie heeft onderzoek gedaan en is tot de conclusie gekomen dat het poeder niet schadelijk is.

Poeder

De Perstoren is het gebouw voor de media, waar zich de verschillende parlementaire redacties hebben verzameld. Volgens de Telegraaf-redactie gaat het om een brief met wit poeder, zonder afzender. De beveiliging van de Tweede Kamer wil niets zeggen.

Chef Wouter de Winther laat weten dat het goed gaat. Inmiddels is een groot deel van de Perstoren weer vrijgegeven en is alleen de verdieping van De Telegraaf afgesloten.

Busje

Dit is niet de eerste keer dat De Telegraaf op deze manier in het nieuws komt. In juni was er een busje het Telegraaf-gebouw ingereden. Het ging toen volgens de politie op een gerichte actie. Omstreeks 4 uur ’s ochtends werd er met een busje door de glazen pui gereden en vervolgens in brand gestoken.

Plaatsvervangend hoofdredacteur Wim Hoogland van De Telegraaf sprak over een ‘aanslag’. „Er staan grote, zware betonnen bloembakken voor de gevel. Alleen als je echt wilt kom je bij die pui”, zegt Hoogland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poederbrief op parlementaire redactie Telegraaf
Sluiten