Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 dec 2018

Nederlanders willen het liefst wintertijd

Uit een flitspeiling uitgevoerd onder ruim 1800 mensen blijkt dat een groot deel van de Nederlanders het liefst de wintertijd wil aanhouden. De peiling werd uitgevoerd in opdracht van minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken.) Maar liefst 41 procent van de ondervraagden gaf aan voorstander te zijn van de wintertijd.

Van de ondervraagden heeft 27 procent een voorkeur voor de zomertijd. Slechts 24 procent wil doorgaan met het tweemaal per jaar verzetten van de klok. „De belangrijkste conclusie die ik uit de peiling trek, is dat het heel erg leeft onder de mensen”, zegt minister Ollongren tegen de NOS.

Einde aan verzetten van de klok

„De grootste groep kiest voor de wintertijd, maar ik vind het ook heel relevant dat er een groep is die zegt, ik kan eigenlijk heel goed uit de voeten met het verzetten van de klok." Volgens Ollongren heeft het kabinet meer tijd nodig om de effecten goed te laten onderzoeken.

De EU-landen besloten eind november het plan van om een einde te maken aan het verzetten van de klok uit te stellen tot tenminste april 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlanders willen het liefst wintertijd
Sluiten