Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Nieuws 12 dec 2018 / 13:47 uur

Nederlanders gierig? Nee, we geven meer fooi in taxi

Nederlanders geven taxichauffeur die van en naar luchthaven rijden ruim tien procent meer fooi dan twee jaar geleden. Daarmee zijn we alleen niet de meest gulle gevers. Onder andere de Britten, Finnen en Zwitsers geven meer fooi. Dat blijkt uit onderzoek van Taxi2Airport, dat 2500 chauffeurs uit 37 Europese landen vroeg om hun fooien in 2018 bij te houden.

5,90 euro

Waar de taxichauffeur als extra bedankje in 2016 nog gemiddeld 5,30 euro fooi kreeg voor een rit van of naar Schiphol Airport, is dit bedankje inmiddels opgelopen tot 5,90 euro. Binnen Nederland zijn er grote verschillen in de hoogte van de fooien die we geven. Gemiddeld vangen Nederlandse taxichauffeurs 5,86 euro per rit. Reizigers uit Utrecht geven hun chauffeur met gemiddeld 2,93 euro het minst fooi.

Taxichauffeurs uit Zeeland hebben het daarentegen beter getroffen: zij krijgen bij gelijkwaardige ritten gemiddeld een bedankje van 7,73 euro. Ook Friezen en Limburgers geven over het algemeen een gulle fooi.

Europa

In het onderzoek worden de verschillende deelnemende Europese landen met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt dat de Britten de hoogste fooien geven. Zij geven gemiddeld 7,95 euro fooi aan hun taxichauffeur. Ook Finnen (7,36 euro), Zwitsers (7,10 euro) en Zweden (7 euro) geven over het algemeen een hoge tip aan hun chauffeur.

In Macedonië krijgen taxichauffeur gemiddeld het minst fooi: zij moeten het doen met 99 cent.

Nederland doet het dus best redelijk. We staan op de zevende plek van de in totaal 37 landen. Alleen de Britten, Finnen, Zwitsers, Zweden, Spanjaarden en Denen geven hun taxichauffeurs meer fooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlanders gierig? Nee, we geven meer fooi in taxi
Sluiten