Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

NEC doodverklaard door fans

„Je nek zit hier en NEC zit hier", leer je als je net in Nijmegen komt. En bij de ‘hier’ wordt dan op het hart geklopt. Maar zit NEC nog in het hart van de supporters? Zondagavond hebben zo’n 250 fans afscheid genomen van de club, en NEC doodverklaard.

Afscheid

Met fakkels werd een doodskist met daarop een vlag van de club naar het stadion gebracht, schrijft De Gelderlander. Voor de hoofdingang van het Goffertstadion werd de kist gepositioneerd, met sjaal, shirtjes en bloemen erover heen gedrapeerd. Kaarsjes ervoor en klaar; er is afscheid genomen.

De supporters zijn woedend vanwege de slechte resultaten van NEC. De club is volgens de krant aan een dramatische eerste seizoenshelft bezig en bezet momenteel de elfde plek van de eerste divisie. „Onze club is ter ziele gegaan", schrijven de organisatoren op het Facebookevenement. „Dat doet ons pijn."

Laatste eer

Vervolgens wordt de achterban opgeroepen om „een laatste eer te bewijzen". Een woordvoerder van supportersvereniging HKN zegt tegen de krant: „Deze eerste ludieke actie is tegen het wanbeleid van de club. We willen de raad van commissarissen, Stak en investeerders wakker schudden. Die mogen er allemaal uit. Die denken aan hun eigen belang en niet aan het clubbelang. Niets doen, is geen optie."

NEC degradeerde in 2017 en slaagde er vorig seizoen niet in terug te keren naar de eredivisie. De nederlaag van afgelopen vrijdag (0-1 tegen MVV) was de zevende dit seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NEC doodverklaard door fans
Sluiten