Metro
Metro Nieuws 14 dec 2018 / 07:15 uur

Meisje (7) sterft in de zorg van grenspolitie VS

Een zevenjarig meisje uit Guatemala is aan uitputting en uitdroging overleden, terwijl ze in hechtenis was van de Amerikaanse grenspolitie. Het meisje maakte met haar vader deel uit van een groep van 163 migranten die illegaal de grens waren overgestoken tussen Mexico en de Verenigde Staten.

Lichaamstemperatuur meer dan veertig graden

Volgens de Washington Post verbleef het meisje al acht uur in een opvangcentrum van de grenspolitie in Lordsburg, in de staat New Mexico, toen ze stuiptrekkingen kreeg. Haar lichaamstemperatuur was meer dan veertig graden. Ze werd overgebracht naar een ziekenhuis in El Paso, waar ze overleed.

Normaliter worden migranten bij binnenkomst in de opvangcentra medisch onderzocht en krijgen zij voedsel en water. Of dat ook nu is gebeurd, is niet bekend. De krant citeert een verklaring van de U.S. Customs and Border Protection dat het meisje volgens getuigen al verschillende dagen niets gegeten of gedronken had.

Centra overspoeld door gezinnen

Burgerrechtenorganisaties hebben veel kritiek op de omstandigheden in de opvangcentra. De laatste maanden worden de centra overspoeld door gezinnen met kinderen die asiel zoeken in de Verenigde Staten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (7) sterft in de zorg van grenspolitie VS
Sluiten