Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Manegehouder redt paarden uit brandende stal

Met gevaar voor eigen leven ging manegehouder Wilbert van der Post zijn stal in. Donderdagmorgen was daar brand uitgebroken, terwijl zijn paarden nog binnen stonden.

Trekker

Rond kwart voor negen brak de uit in een bijgebouw van de Elza Hoeve in Leiden, schrijft de lokale website Sleutelstad. Eigenaar Van der Post vertelt dat hij gebeld werd door de buurman. „Toen zag ik vanuit het raam de rook en ben ik gelijk naar de stal gerend. Daar stonden vier paarden. De eerste box heb ik nog open kunnen trekken, waarvoor het paard naar buiten kon rennen.”

De andere drie paarden kon hij niet meer bereiken, daar was te veel rook voor. Maar Van der Post zou de dieren niet laten sterven. „Ik ben op de trekker gesprongen en heb de hele achterwand eruit getrokken." Daardoor konden de andere dieren ook de stal uit vluchten.

Brandwonden

Alle dieren zijn in leven, hoewel één paar brandwonden heeft opgelopen door het deken dat hij droeg. Maar, „die (brandwonden red.) lijken mee te vallen", aldus de manegehouder. De veearts is ter plaatse.

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Het gebouw was pas volledig gerenoveerd. Van der Post denkt aan kortsluiting. De brand is inmiddels onder controle, maar de stal is tot de grond afgebrand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.