Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Langste wachttijden ooit bij Top2000-café

Bezoekers van het Top2000-café in Hilversum moeten zondag tot wel acht of negen uur wachten voordat ze het café naar binnen mogen. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid waar het Top2000-café gevestigd is, lijkt af te stevenen op een recordaantal bezoekers.

De wachtende bezoekers worden beziggehouden door dj’s die onder andere pubkwissen met ze spelen. Volgens een woordvoerder van de NPO hebben mensen nog nooit zo lang moeten wachten om het café binnen te kunnen. „Dat hebben we nog niet eerder gezien.”

Van baby’s tot oma’s

Sinds 2010 is het tijdelijke Top2000-café te bezoeken, waar ieder jaar de NPO Radio 2 Top 2000 wordt uitgezonden. Er kunnen 150 mensen tegelijkertijd het café in. De online kaartverkoop was in een mum van tijd uitverkocht. Aan de deur kunnen bezoekers ook nog kaartjes kopen.

„Het is vakantie. Mensen hebben zin het huis uit te gaan, ze komen met het hele gezin, van 0 tot 80 jaar, van baby tot oma”, aldus de woordvoerster van Beeld en Geluid. Op het terrein staat ook een speciale tent, waar nog extra activiteiten zijn.

Vorig jaar kwamen 31 duizend bezoekers naar Beeld en Geluid om de Top 2000 live mee te maken. „Daar gaan we wel over heen nu.” Maandag worden de bezoekcijfers van dit jaar bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Langste wachttijden ooit bij Top2000-café
Sluiten