Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 13 dec 2018 / 12:35 uur

Horrorkoppel sluit jongen op in ‘Harry Potter-kamer’

Een 37-jarige stiefmoeder uit de Verenigde Staten is veroordeeld tot 28 jaar cel vanwege het verwaarlozen en mishandelen van haar stiefzoon. Het jongetje werd door de vrouw gedwongen om te slapen in een krappe bezemkast onder de trap in het huis.

Deze krappe bezemkast werd door de vrouw en haar partner de ‘Harry Potter-kamer’ genoemd en knus was dit verblijf allesbehalve te noemen. Het lichaam van het kind werd blootgesteld aan uitstekende spijkers en de scherpe veren van een matras. En alsof de opsluiting nog niet schokkend genoeg was, leed het jongetje ook aan ernstige ondervoeding.

Het jongetje woog slechts 13kg(!)

‘Holocaust-overlever’

De jongen was nog maar vijf jaar oud en overleed bijna van de honger, zo schrijft de Britse Metro. Toen de politie hem aantrof, woog hij slechts 13kg, in de rechtbank vergeleken ze hem met een overlevende van een concentratiekamp. De mishandelde en uitgemergelde Jordan mocht niet samen met de rest van de familie aan tafel eten en kreeg slechts een sneetje brood per dag. Dit moest hij dan snel opeten, anders werd het hem afgenomen. Ook moest hij een luier dragen van het sadistische echtpaar en werd hij mentaal mishandeld.

Ook de vader heeft zich voor de rechter moeten verantwoorden voor onder meer het feit dat hij zijn zoon drogeerde om hem stil te houden als er visite was. De 5-jarige Jordan is tevens getaserd en met zijn hoofd tegen de muur geslagen. Vader Bleimeyer werd in 2016 al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Het horrorkoppel werd twee jaar voor deze veroordeling aangegeven door een biologische zoon toen hij erachter kwam dat zijn stiefbroertje mishandeld werd.

Jordan is inmiddels negen jaar oud en herenigd met zijn biologische moeder en maakt het fysiek goed. De andere kinderen van het Texaanse tweetal zijn overgedragen aan de Amerikaanse variant op Jeugdzorg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horrorkoppel sluit jongen op in ‘Harry Potter-kamer’
Sluiten