Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 dec 2018 / 15:19 uur

Gaat Katwijk vrijdag Project X Haren achterna?

Het kleine dorpje Haren werd in 2012 landelijk nieuws vanwege Project X, toen een meisje het Facebook-event voor haar Sweet Sixteen openbaar maakte. Die editie lijkt nu een opvolger te krijgen in Katwijk, een dorp in de Brabantse gemeente Cuijk.

Ene Noor heeft op Snapchat iedereen opgeroepen om op 7 december naar haar dorp te komen. ,,Vrijdag feest bij mij, iedereen mag komen." En even later volgde. ,,Als je komt moet je het wel zeggen en ook wie je meeneemt."

Indrinken

Er zijn inmiddels al tal van WhatsApp-groepen opgericht, waarin mensen plannen met elkaar maken om van te voren alvast in te drinken. Op Facebook is er een event aangemaakt (dit is inmiddels van het social medium verwijderd, red.), waarop inmiddels al zesduizend mensen zich hebben aangemeld. Het is onduidelijk of de maker van het dat event ook dezelfde Noor is. De politie in ieder geval op de hoogte van de situatie.

Een bewoner van Katwijk maakt zich zorgen. ,,Katwijk telt 500 inwoners, voornamelijk oudere mensen”, zo vertelt hij tegenover RTL Nieuws. ,,Dit gehucht en de straat kunnen zo’n groot feest niet aan. Ik heb van de familie begrepen dat er contact is met de politie en dat ze hun best doen om het niet door te laten gaan.”

Project X Haren

De zorgen zijn niet onterecht te noemen, want het feest in het een stuk grotere Haren zes jaar terug liep behoorlijk uit de hand. Duizenden mensen reisden naar het noorden af en er werden 500 politieagenten en 250 ME’ers ingezet.

Aanvankelijk ging er gemoedelijk aan toe in Haren zonder dat er echt een event was. Uiteindelijk waren er toch behoorlijke rellen en werd er het nodige vernield. Op de avond zelf werden er 34 mensen opgepakt. De schade werd geschat op 250.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaat Katwijk vrijdag Project X Haren achterna?
Sluiten