Metro
Metro Nieuws 18 dec 2018 / 15:09 uur

Fresh Prince-acteur klaagt Fortnite aan om dansmove

Het schietspel Fortnite wordt aangeklaagd door de Amerikaanse acteur Alfonso Ribeiro. De acteur bekend, van zijn rol in de populaire jaren 90 sitcom The Fresh Prince of Bel Air, sleept Epic Games, het bedrijf achter het spel voor de rechter. De reden? Ze zouden zijn bekende dansbeweging in hun game hebben verwerkt.

Fresh

„Epic heeft verzuimd om meneer Ribeiro te compenseren of zelfs maar toestemming te vragen om zijn gelijkenis en iconische intellectueel eigendom te gebruiken” aldus de advocaat van de voormalig acteur tegen TMZ.

De acteur is van mening dat de bedrijven de bekende dansmoves van zijn personage Carlton Banks zonder zijn toestemming in hun games hebben verwerkt. In het spel krijgen de spelers de mogelijkheid om hun personage deze dansbeweging te laten uitvoeren. De beweging is beschikbaar sinds januari 2018. Fresh, zoals de beweging heet, zou zijn geïnspireerd op de ‘Carlton Dance’.

Geheugensteuntje

Het is niet de eerste keer dat Epic Games wordt aangeklaagd. Begin december sleepte rapper 2 Milly het bedrijf voor de rechter, ook hij was van mening dat Fortnite gebruik maakte van een door hem bedachte dansbeweging.

Mocht je niet meer weten hoe de ‘Carlton Dance’ precies gaat, dan hieronder een geheugensteuntje:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fresh Prince-acteur klaagt Fortnite aan om dansmove
Sluiten