Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Familie schutter Straatsburg vast voor ondervraging

De moeder, vader en twee broers van de schutter in Straatsburg worden vastgehouden voor ondervraging. Dat zeggen bronnen dicht bij het onderzoek.

Hoogste staat van paraatheid

De 29-jarige Cherif Chekatt, de man die volgens de autoriteiten verantwoordelijk is voor de aanslag waarbij twee mensen omkwamen en een derde hersendood is verklaard, is nog altijd spoorloos. De Franse politie heeft een foto verspreid van Chekatt, met de mededeling dat het om een ‘gevaarlijk persoon’ gaat. Ook heeft Frankrijk de hoogste staat van paraatheid afgekondigd.

Zijn eerste veroordeling was op 13-jarige leeftijd. In totaal is de man in zijn leven 27 keer veroordeeld, voornamelijk in Frankrijk, maar ook in Zwitserland en Duitsland, voor allerlei misdaden waaronder gewapende overvallen.

Eerder woensdag werd al bekend dat vijf mensen worden ondervraagd naar aanleiding van de schietpartij, waarbij drie mensen werden gedood. Het gaat om personen die te maken hadden met eerdere zaken van de verdachte.

Klopjacht

Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner zei dat 720 agenten een klopjacht houden op de verdachte. Die is nog steeds voortvluchtig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Familie schutter Straatsburg vast voor ondervraging
Sluiten