Metro
Metro Nieuws 30 dec 2018 / 09:09 uur

Droog en weinig wind tijdens jaarwisseling

Goed nieuws voor de mensen die oudejaarsnacht graag droog doorkomen en het vuurwerk willen zien. Volgens Buienrader is het in de nacht naar de eerste dag van het nieuwe jaar droog en staat er weinig wind.

Dit in tegenstelling tot eerdere voorspellingen eerder deze week op dichte mist tijdens de jaarwisseling. „Er staat iets meer wind dan eerder gedacht. Daardoor kan er geen mist ontstaan” aldus Arjan Willemse van Buienrader tegen RTL Nieuws.

Prima te zien

Omdat het maar licht gaan waaien is het volgens de weerman ideaal weer om het vuurwerk de lucht in zien gaan. Willemse voegt er wel aan toe dat er lokaal in het zuiden wel wat mist kan voorkomen. „Dat zal niet zo extreem zijn. Het vuurwerk zal in grote delen van het land prima te zien zijn.”

Naast het feit dat het waarschijnlijk droog blijft, zijn ook de temperaturen zeer zacht voor deze tijd van het jaar. „Normaal is de maximumtemperatuur 5 graden overdag, in nacht naar het nieuwe jaar zal het ongeveer 7 graden zijn.”

Eerste dagen

Volgens Willemse blijven deze zachte omstandigheden ook de eerste dagen van het nieuwe jaar aanhouden. „1 en 2 januari zijn grijs en zacht. Donderdag 3 januari zien we voor het eerst echt de zon.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Droog en weinig wind tijdens jaarwisseling
Sluiten