Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Dronken medewerker krijgt 100.000 euro terug

Een magazijnmedewerker werd ontslagen nadat hij dronken op het werk was verschenen. De medewerker liet het hier echter niet bij zitten en sleepte zijn werkgever voor de rechter. De medewerker werd door het Hof in het gelijk gesteld; het ontslag was niet rechtsgeldig. Hij kreeg met terugwerkende kracht zijn salaris terug, een totaalbedrag van 100.000 euro.

Ontslag op staande voet

In 2015 ging de medewerker voor het eerst in de fout. Hij meldde zich beschonken op de werkvloer, nadat hij in de fietsenstalling gevallen was en hij door collega’s naar binnen moest worden gedragen. De medewerker kreeg de waarschuwing mee dat hij de komende twaalf maanden niet nog eens laveloos op het werk mocht verschijnen.

Binnen deze twaalf maanden ging het echter nog een keer mis. Een alcoholtest liet een alcoholpromillage zien van 352, omgerekend komt dit neer op ongeveer 13 glazen bier. In navolging van de waarschuwing werd de medewerker op staande voet ontslagen.

Het AD schrijft dat de man hierop direct naar de rechter stapte. En hoewel in eerste instantie de werkgever gelijk kreeg, won de medewerker in hoger beroep bij het Hof. Volgens het Hof is de arbeidsovereenkomst namelijk niet rechtsgeldig tot een einde gekomen.

Herstellen arbeidsovereenkomst

Niet alleen had de medewerker een behandelplan aangeboden moeten krijgen, ook is er geen hoor-en wederhoor geweest voorafgaand aan het ontslag, en had het in zijn voordeel moeten werken dat de medewerker al 25 jaar in dienst was bij het bedrijf, en al die jaren naar behoren zijn functie heeft uitgevoerd.

Het bedrijf heeft van de rechter de opdracht gekregen de arbeidsovereenkomst te herstellen. Gevolg hiervan is dat de medewerker zijn misgelopen salaris van de afgelopen 2,5 jaar terugkrijgt. Dit komt neer op een bedrag van 100.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.