Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 dec 2018 / 21:15 uur

Aanslag Straatsburg eist vijfde slachtoffer

Een van de slachtoffers van de aanslag dinsdagavond in Straatsburg is zondag overleden. Het gaat om een Straatsburgse musicus van Poolse komaf. Het dodenaantal van de aanslag is inmiddels opgelopen naar vijf.

Het slachtoffer was al hersendood verklaard, melden Franse media. Het Openbaar Ministerie in Parijs heeft de dood van de man bevestigd.

Herdenking

De 29-jarige extremist Chérif Chekatt schoot dinsdag op voorbijgangers in het centrum van Straatsburg. Daarbij vielen al vier doden en raakten twaalf mensen gewond. Chekatt zou recent zijn geradicaliseerd. Donderdag werd de voortvluchtige zelf gedood door de politie na een tweedaagse klopjacht door 700 leden van de Franse veiligheidsdienten.

Zondagochtend werden de slachtoffers herdacht tijdens een plechtige bijeenkomst op de Place Kléber in Straatsburg, vlakbij de plaats van de aanslag.

De zoektocht naar mogelijke medeplichtigen van de aanslag in Straatsburg gaat ondertussen door. Drie bekenden van Chekatt zitten nog vast. Vier familieleden van de dader werden eerder dit weekeinde vrijgelaten. Zij hebben volgens de Franse justitie niets te maken met de aanslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aanslag Straatsburg eist vijfde slachtoffer
Sluiten