Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Van der Vaart stopt per direct met voetbal

Rafael van der Vaart stopt per direct met voetballen. Na een nieuwe blessure, die hij opliep tijdens de training van zijn club Esbjerg fB, nam hij deze beslissing.

Dankbaar

De 109-voudig international vertelt aan De Telegraaf dat hij gewoon moet stoppen. „Ik ben hier niet om te revalideren, maar om te voetballen. Het plezier raakt er anders wel af en dat wil ik voor zijn.” Hij had al voetballend opa willen worden, maar „dat zit er helaas niet in”. Van der Vaart laat weten dankbaar te zijn voor alle jaren dat hij heeft mogen voetballen. „Het was een geweldige tijd.”

De voetballer had eerder al aangekondigd aan het einde van dit seizoen te stoppen, maar beëindigt nu per direct zijn carrière. Hij heeft onder meer bij Ajax, HSV, Tottenham Hotspur en Real Madrid gespeeld. Van der Vaart debuteerde op zeventienjarige leeftijd bij Ajax, in het jaar 2000.

Kleine jongen

„Ik heb prijzen mogen winnen en om kampioenschappen gespeeld, zowel met mijn clubs, het Nederlands elftal als individueel", blikt hij terug op zijn carrière, waarin hij onder meer 25 keer scoorde voor Oranje. „Ik heb in al die jaren met en tegen zoveel geweldige spelers mogen voetballen in de mooiste stadions. Ik had dat vroeger als kleine jongen nooit durven dromen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.