Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Snel langere treinen tussen Amsterdam en Utrecht

Iedereen heeft waarschijnlijk minstens eens in zijn leven in een volle trein op het traject Amsterdam – Utrecht gestaan. Volgend jaar komt daar verandering in: dan komen er namelijk langere treinen op dit stukje spitsspoor.

Tweehonderd zitplaatsen extra

Eigenlijk zouden de langere treinen pas over vier jaar gaan rijden, maar een noodzakelijke aanpassing op het station van Nijmegen wordt vervroegd. In de stad eindigen en beginnen de treinen naar Schiphol, die via Utrecht rijden.

De NS kan dan op de drukste momenten van de dag met treinen van twaalf rijtuigen gaan rijden, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Nu is dat een maximaal van tien rijtuigen, met duizend zitplaatsen. Daar komen met langere treinen zo’n tweehonderd zitplaatsen per rit bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.