Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 7 nov 2018 / 17:30 uur

Ryanair zet personeel op straat wegens slaapfoto

Ryanair ligt al maanden onder vuur vanwege de slechte arbeidsvoorwaarden die zij zouden hanteren. De vliegtuigmaatschappij schijnt deze week zes werknemers te hebben ontslagen vanwege het verspreiden van een nepfoto.

Reputatieschade

Op de foto is te zien dat zes Portugese werknemers op de grond van personeelsruimte op het Spaanse Malaga liggen te slapen. Volgens het bijschrift zijn de werknemers aan hun lot overgelaten door de vliegtuigmaatschappij. De foto werd op 14 oktober geplaatst door een Facebook account dat kritisch is over Ryanair.

Volgens Ryanair was de foto in scène gezet. De prijsvechter vindt dat de foto voor reputatieschade zorgt. Eerder verspreidde Ryanair al een foto en een video waarop werd aangetoond dat de foto in scène is gezet. De maatschappij heeft laten weten dat niemand op de grond heeft moeten slapen en dat de werknemers met deze actie het vertrouwen hebben geschaad.

Ryanair niet mee eens

,,De bemanning heeft enige tijd doorgebracht in de personeelskamer en is daarna overgebracht naar de vip-lounge. De volgende dag zijn ze naar Porto gevlogen", zegt de maatschappij tegen de BBC.

De Portugese vakbond voor luchtvaartpersoneel SNPVAC liet eerder al weten het niet eens te zijn met de lezing van Ryanair. Het personeel zou van 01.30 uur tot 06.00 uur in een personeelsruimte zijn ondergebracht waar bijna geen rustplaatsen waren en pas om 06.00 uur naar de vip-lounge zijn gebracht.

Vooral op sociale media werd de foto veel verspreid en zorgde voor veel ophef. De foto zou namelijk aantonen hoe slecht de werkomstandigheden wel niet zijn voor het Ryanair-personeel.

Het is nog niet bekend of de foto echt of nep is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ryanair zet personeel op straat wegens slaapfoto
Sluiten